Színház Szerdák az Esernyősben

Szabadtéri kamaraprodukciók Óbudán -

A Színház Szerdák sorozatában abszurd komédiával, kortárs magyar drámával és különleges filmoperával várja nézőit a III. kerületi Esernyős.

A Fő téren található közösségi tér idén első alkalommal hirdetett színházi programot felújított belső udvarán. A klasszicista hangulatú, fákkal határolt, varázslatos esti fényekkel megvilágított környezetben különleges előadásokkal találkozhat a közönség.

szonyegbombazo SiposVera BallerBianka HajdukKAroly WEBSzőnyegbombázó - Sipos Vera, Ballér Bianka és Hajduk Károly

Július 3-án a Szőnyegbombázó című szlovák komédia kerül színre – magyarországi ősbemutatóként. Aki szereti Jiří Menzel vagy Bohumil Hrabal világát, annak Táňa Kusá darabja is nagy valószínűséggel tetszeni fog, hiszen a drámai világa ugyanazokból a kelet-közép európai tragikomikus, nevettető mozaikokból épül fel. Az előadás egy mennybéli hivatalról szól, amely angyalt küld a földre, hogy helyre hozzon egy elkoptatott szerelmet. Suba László nézőbarát rendezésében az érzelemgazdag és komikus elemekkel átszőtt viszonyok életre keltéséről Sipos Vera, Ballér Bianka és Hajduk Károly gondoskodik.

csoma guestoflife animation 03 WEBCsoma

Csoma címen különleges színházi és zenei élménynek ígérkezik Szemző Tibor összművészeti oratóriumként aposztrofált előadása július 17-én. A zarándok-tudós magyar vándorról, Kőrösi Csoma Sándorról készült produkció műfaja: opera cinematique. A filmkockákon zajló történésnek legalább akkora szerepe lesz benne, mint a hangoknak. A kettő szerves egységben lesz jelen azzal a céllal, hogy a közönség számára a zenei hangok, a zenészek teremtsék meg a mögéjük vetített vizuális elemeket, így hozva létre a hegyeknek azt a különleges élményét, amely a magyar vándor sorsát meghatározta.

halottember vargaanikó IMG 0530 WEBHalottember - Varga Anikó

A Színház Szerdák záróakkordjaként Háy János drámája kerül színre július 31-én – felvidéki színházi alkotók produkciójaként. A Halottember egy szűk, zárt közösségről, igazi külön világról szól, amelyben egy magányos asszony sorsát követheti végig a közönség megpróbáltatások, vágyak és emlékek felidézésével Varga Anikó egyszemélyes, átváltozásokkal teli előadásában. „Bár meglehetősen borús a történet – vallja a színésznő –, de olyan nyelvi leleményekkel dolgozik az író, hogy tulajdonképpen számomra is meglepő volt, milyen jól működik ebben a kietlenségben is a darab különleges humora.”

www.esernyos.hu

  1. június 26.

 

© 2016 KútszéliStílus.hu